Glas Javnosti

VUČIĆ IZ KATARA O BUDUĆIM PLANOVIMA : Sa katarskim emirom razgovarao o jednoj domaćoj kompaniji

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da je u Kataru imao niz bilateralnih susreta, kao i da je razgovarao sa katarskim emirom o saradnji i investicijama.

Kako je naveo, sa njim je razgovarao o skorijoj poseti Srbiji, investicijama, snabdevanju hranom, energetici, a kao posebnu temu - izdvojio je Er Srbiju.

- Ono što je najvažnije, obavio sam značajan sastanak sa vladarom, Katara el Tanijem, i to je prvi bilateralni sastanak koji je on imao sa nekim ovde. Viđali smo se na skupovima, ali to je bilo u prolazu. Mi smo prvi imali sastanak sa šefom Katara. Ovde je konferencija za 46 najsiromašnijih zemalja od kojih je 33 iz Afrike, devet iz Azije, sa Kariba u Pacifika - rekao je Vučić.


Dodao je i da su na konferenciji u Kataru prisutni i poljski predsednik Anžej Duda, predstavnici Slovenije i drugi sa kojima je razgovarao o regionu i prilikama, Ukrajini.
- Razgovarao sam i sa premijerkom Bangladeša, nadam se da ću i sa mnogo ljudi iz Afrike i Azije. Mi smo na evropskom putu, ali zbog našeg ugleda i specifične situacije zbog KiM ovo je značajan skup - rekao je Vučić prenosi Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR