Glas Javnosti

VUČIĆ: Imaju samo jedan zahtev, prihvatili smo bezbroj kompromisa

Politika
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, razgovora sa predstavnicima Srba sa KiM, kao i sastanka sa ambasadorima Kvinte.

Jedna od tema sednice Saveta za nacionalnu bezbednost bila je i odbijanje Prištine da se izbori održe na Kosovu i Metohiji.

"Prihvatili smo bezbroj kompromisa, samo da bi ljiudima omogućili da glasaju. Oni su samo tražili jednu stvar, nezavisnost Kosova. Srbija to nije mogla da prihvati i neće da prihvati, bez obzira na cenu, jer nikakvi glasovi i ničija vlast nije toliko važna, koliko nam je važna država. Zato na to nismo pristali", dodao je Vučić.

Kako kaže, prvi put je imao različito mišljenja sa predstavnicimam Srba sa KiM o tome kako treba postupiti u ovoj situaciji.  

"Srbi sa KiM su me danas iznenadili nešto radikalnijim zahtevima, ali sam zamolio za strpljenje. Ostaću uz njih iako me preglasaju. Gotovo jednoglasno su tražili ne samo da se istupi iz svih institucija, već i da ode 435 policajaca. Ja ih razumem zbog terora kroz koji prolaze. Pitao sam ih šta ćemo dan posle. Zamolio sam ih da ostanu da čuvaju naša vekovna ognjišta. Jednom kad se u to uđe, povratka nema", poručio je predsednik Srbije.

Vučić je naveo da su neki spremni i na sukob, a neki i neki i da odu.

"Ja sam ih zamolio da ostanu da čuvaju naša vekovna ognjišta. Jednom kad se u to uđe, povratka nema. Zamolio sam ih za strpljenje, oni su bili fer i rekli da samo meni veruju".

Vučić je istakao i kako se nada da će Kvinta osuditi ponašanje Prištine, kao i da neki u regionu igraju igru kako bi nas uvukli u zamku.

"Nadam se da će Kvinta da osudi ponašanje Prištine. Neki u regionu igraju igru kako bi nas uvukli u zamku, kao da smo mi protiv zapadne civilizacije. Tu vrstu klopke moramo da izbegnemo. Ne vode slučajno koordinisanu akciju cela Priština i delovi, Podgorice, Zagreba i Sarajeva", rekao je Vučić. Kazao je da u regionu igraju igru kako bi "nas uvukli u zamku, kao da smo mi protiv zapadne civilizacije".

"Tu vrstu klopke moramo da izbegnemo. Ne vode slučajno koordinisanu akciju cela Priština i delovi, Podgorice, Zagreba i Sarajeva".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR