Glas Javnosti

Vučić i Novakova: Odnosi Srbije i Mađarske na istorijski najvišem nivou, sledi period pun izazova

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je domaćin predsednici Mađarske Katalin Novak, koja boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Vučić je poručio da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem mogućem nivou u savremenoj političkoj istoriji, i da je saradnja dve zemlje napredovala u svim oblastima, politici, ekonomiji, trgovini.

Evropskoj uniji je potrebna Srbija i svaki put ćemo podržati odluke o što njenom skorijem priključku, rekla je Novakova.

Održan je i plenarni sastanak delegacija Srbije i Mađarske. Predsednica Mađarske zatim će posetiti Suboticu.  Svečani doček za mađarsku predsednicu je upriličen ispred Palate Srbija, a zatim je usledio razgovor Aleksandra Vučića i Katalin Novak.

Plenarni sastanak delegacija Srbije i Mađarske održava se posle razgovora predsednika Aleksandra Vučića i Katlin Novak.


Novakova: Predstoji nam period pun izazova na koje treba da odgovorimo

Predsednica Katalin Novak zahvalila je predsedniku Vučiću na pozivu, a pogotovo na doprinosu što je dao sve od sebe da odnosi Srbije i Mađarske budu na nivu na kojem su sada.

Rekla je da su razgovarali i o poteškoćama koje postoje u regionu i svetu, najpre o ratu u Ukrajini, kao i posledicama sankcija. 

"Koliko procenjujemo ovaj rat se neće skoro završiti, i zato se mi uvek zalažemo za mir i da se razgovara kako bi se postigao sporazum, jer rat ima nesagledive posledice ne samo na  građane Ukrajine nego i za ostale u Evropi", rekla je Novakova.

Predstoji nam, kaže, period pun iazozova na koje treba da se pripremimo i da odgovorimo.

Prema njenim rečima, problem je i talas migracija i zhvalni smo Srbiji na svemu što čini da smanji pritisak migranata na granice.

Predsednica Mađarske je rekla da je s Vučićem razgovarala o evrointegracijama Srbije, navodeći da se njena zelja zalaže za to da Srbija bude primljena u članstvo EU. 

"Evropskoj uniji je potrebna Srbija i svaki put ćemo podržati odluke o što njenom skorijem priključku", rekla je Novakova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR