Glas Javnosti

VUČIĆ DELI ODLIKOVANJA, A GRAĐANI PROTESTUJU: U Palati Srbija svečano, ispred veliki Sretenjski protest (FOTO+VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti

Povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručuje danas ordene.

Predsednik Srbije obratio se zvanicama podsetivši na dva velika događaja na današnji dan koji su stvorili današnju Srbiju.

- Tog 15.februara 1804.godine podigle su prvi slobodarski ustanak na Balkanu, koji je ustoličio kao obavezu i zavet danas reč "sloboda". Ta borba je postala sastavni deo našeg DNK-a. Zahvaljujući njima nijedna žrtva nam nije bila teška i danas jesmo bastion slobode i nezavisnosti i bastiljon mira. Budućnost srpske politike je da naše odluke donosimo samostalno i nezavisno bez pritiska. Upravo zbog tog dana da smo sami krenuli na taj strašni lep put slobode Srbija danas ne duguje ništa osim sebi i svojoj budućnosti - rekao je Vučić.


Sa druge strane, na ulicama BeogradaU u organizaciji tiima “Kreni – Promeni” u toku je veliki Sretenjski protest, u okviru koga je tačno u 12 časova blokiran Bulevar Nikole Tesle na Novom Beogradu.



Deo okupljenih došao je do istočnog ulaza u Palatu Srbija, ali nije mogao dalje. 


- Tražimo odlaganje raspuštanja Narodne skupštine i da se po hitnom postupku ispuni naš zahtev i usvoje tražene izmene zakona - rekao je Savo Manojlović.


Najavljeno je da će današnja blokada trajati dva sata.

BONUS VIDEO: Ovo su stvarni rejtinzi političkih stranaka

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR