Glas Javnosti

VUČIĆ DANAS SA DODIKOM: Ovaj Nemac biće glavna tema za dvojicu lidera Srba

Politika
Autor: Glas javnosti

Lideri Srbije i Republike Srpske susreće se danas, a glavna tema biće i jučerašnji sastanak Aleksandra Vučića i Kristijana Šulca, visokog predstavnikom u Bosni i Hercegovini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će se u Beogradu sastati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Vučić i Dodika će razgovarati o saradnji Republike Srpske i Srbije, brojnim zajedničkim projektima, ali i o političkim pitanjima.

Jedna od tema biće i jučerašnji sastanak Vučića i visokog predstavnikom u Bosni i Hercegovini Kristijana Šmita. Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije, saopštila je da su Vučić i Šmit analizirali situaciju u regionu, posebno u Bosni i Hercegovini.


Šmit je izneo svoje viđenje razloga za upotrebu Bonskih ovlašćenja. Vučić je izrazio jasno neslaganje sa poslednjim odlukama i primenom Bonskih ovlašćenja, za koje smatra da ne doprinose stabilnosti.


Vučić i Šmit su se saglasili da je očuvanje mira u BiH i celom regionu od presudnog značaja za ekonomski napredak Zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR