Glas Javnosti

VUČIĆ: Ako situacija sa energentima ostane ovakva, neće biti poskupljenja struje

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija neće stvarati priliku drugim zemljama da privlače više investitora, zbog povoljnijih cena energenata kao i da ako situacija sa energentima ostane ovakva, neće biti potrebno sledeće poskupljenje struje koje je dogovoreno sa Međunarodnim monetarnim fondom.

„Povešćemo računa da računa o tome i da ljudi u Srbiji budu zadovoljniji, da investitori u Srbiji budu zadovoljniji. Želimo da zadržimo taj nivo od 60 plus procenata privučenih stranih direktnih investicija u zemlju, jer je to ono što pravi prednost za Srbiju u odnosu na sve druge na Balkanu“, rekao je on na konferenciji za novinare na Drugom samitu Evropske političke zajednice u Moldaviji.

Na pitanje novinara da li se na okruglom stolu posvećenom bioenergetici govorilo o zajedničkim nabavkama enegrenata po nižim cenama i da li zemlje Zapadnog Balkana mogu da računaju na pomoć, Vučić je rekao da nije siguran da li će do toga doći.


„Tražili smo veću pomoć i podršku, hoće li je biti – verujem da hoće jer je Ursula (Fon der Lajen) bila vrlo otvorena po tom pitanju. Koliko? Ne znam. Da li ima problema u evropskom budžetu? Ima. Mi imamo dovoljno para i dovoljno rezervi u Srbiji, o tome ne moraju da brinu“, rekao je on.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR