Glas Javnosti

VUČIĆ: Ako isključe Rusiju iz UN, sledi priznavanje nezavisnosti Kosova

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se večeras građanima zbog sve teže krize u svetu, izazvane izazvane sukobom u Ukrajini.

"Ceo svet je postao drugačiji i bukvalno više ništa nije isto", rekao je.

"Srbija je suočena sa ogromniim pritiskom i time da malo ko želi da čuje vašu argumentaciju onda vam je jasno koliko je naša pozicija teška", dodao je.

"Ja mislim da je ovo tek početak, pritisci na našu zemlju biće ogromni u narednom periodu", kazao je.

"Očekujem da u narednom periodu da ima nekoliko zamki za Srbiju."

"Videli ste da su Albanci podneli zahtev da postanu do NATO, videli ste i da su dobili podršku sile kao što je Turska", rekao je.

"Neka od sledećih inicijativa će biti isključenje rusije iz UN", nastavio je. "Planiraju da na osnovu člana 6 povedu rasporavu u tome. Onda to otvara prtostor za promenu rezolucije 1244 posle čega mi više nemamo pravni osnov i sledi priznavanje nezavisnosti Kosova", rekao je.

"Sledi drugi deo problema, dalje ugrožavanje ekomskih interesa Srbije. Srbija je u prethodnim danima čuvala svoju poziciju. Od ukupno 13 akata galasali smo za 4, za devet nismo mogli. To su ddeklaracije koje su značila uvođenje razlilitih sankcija Rusiji", kazao je.

"Pridruživali smo se uvek osudi integriteta Ukrajine, smatramo da je to odgovorna pozicija Srbije. Naša pozicija biće još teža jer naša ekonomija najbrže rastuća u regionu i Evropi", rekao je.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR