Glas Javnosti

Vučević: Kada vidite da postoje dupli standardi prema vašoj državi, onda reagujete emotivnije

Politika
Autor: Glas javnosti

"Odgovorno sam branio Srbiju, možda sam nekako zvučao oštrije", naveo je Vučević

Možda sam zvučao oštrije, ali kada vidite da postoje dupli standardi prema vašoj državi onda reagujete emotivnije, rekao je večeras premijer Srbije Miloš Vučević odgovarajući na pitanja novinara u Atini.

Vučević je, inače, na panelu, u okviru Međunarodne konferencije “Mir i održivi razvoj” ukazao da ne voli da vidi dvostuke standarde koji postoje, i po pitanju saradnje sa Pekingom ili u slučaju pozivanja na poštovanje teritorijalnog integriteta koji je, kako je podsetio učesnike, bitan u slučaju Ukarjine, ali ne i Srbije.

"Odgovorno sam branio Srbiju. Možda sam nekako zvučao oštrije ali kada vidite da postoje dupli standardi prema vašoj državi onda reagujete i malo emotivnije", rekao je Vučević novinarima koji su primetili oštriju reakciju premijera.

Vučević je kazao da je dobro da Srbija učestvuje na ovakvim konferencijama i da iznese svoje argmente.

"Zamislite da se sve ovo priča bez Srbije. Mislim da je dobro da je neko od nas uvek tu i da može da iznese naše argmente i činjenice. Ali zaista smo spremni da sarađujemo sa svima na Balkanu. Želimo svaki uspeh i Severnoj Makedoniji i Albaniji, Crnoj Gori, BiH. Imamo zajedničku evropsku sudbinu jer Evropa ne može da bude zaokružena bez zemalja Zapadnog Balkana", rekao je Vučević.


Premijer je istakao da članstvo Srbije u EU jeste nacionalni interes.

"Ali dozvolite nam da imamo period usklađivanja sa spoljnom politikom EU što se najčešće spočitava Srbiji", istakao je Vučević.

On je preneo da je specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, sa kojim je večeras razgovarao, optimista što se tiče evropskih integracija i da nova Evropska komisija izađe sa kompletnim predlozima.

"Ali nisam siguran da će to obuhvatiti sve aktere. E sad ko je spremniji i u boljoj političkoj i geopolitičkoj situaciji, videćemo…", rekao je Vučević.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR