Glas Javnosti

VREME JE ZA ŽENU NA ČELU DEMOKRATSKE STRANKE! Dragana Rakić je spremna da sprovede ideje Zorana Đinđića!

Politika
Autor: Glas javnosti

U Demokratskoj stranci (DS) na pomolu su velike promene u rukovodstvu, saznaje Glas javnosti od izvora iz stranke.

PROMENA U VRHU DEMOKRATA 

"Postoji mišljenje da nam je potrebno osveženje i određene promene na čelu stranke, a da se pri tome zadrži kontinuitet politike i rukovođenje strankom.

U tom kontekstu je zamenica predsednika Dragana Rakić logičan "naslednik" na čelu stranke. Dr Dragana Rakić bila bi prva žena predsednik Demokratske stranke.

S obzirom da i po Statutu stranke, Dr Zoran Lutovac ne može više da se kandiduje za predsednika stranke, njegova zamenica nema ništa protiv da u tom slučaju stupi na mesto predsednice stranke.

Ona očekuje najveću podršku iz Vojvodine, ali i dobar deo glasova iz Beograda i Istočne Srbije" , kaće dobro upućeni izvor iz DS..

KO JE DRAGANA RAKIĆ

Dr Dragana Rakić diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu (1998), na Katedri za Opštu književnost i teoriju književnosti. Na istom fakultetu je stekla i zvanje doktora filoloških nauka.

Zaposlena je u Gradskoj biblioteci u Vršcu. Napominje da je učestvovala na mnogim međunarodnim konferencijama i objavila nekoliko stručnih i naučnih radova na temu kulturne istorije južnog Banata.


(Foto: Jutjub)

Učlanila se u Demokratsku stranku 2008. godine.

Članica je Opštinskog odbora DS Vršac od 2010, u dva mandata 2012. i 2016. bila odbornica u Skupštini Grada Vršca. Od novembra 2014. je potpredsednica Gradskog odbora DS Vršac.

Izabrana u Glavni odbor DS 2017. Za potpredsednicu DS izabrana je na izbornoj Skupštini DS 2. juna 2018. godine.

Predsednica je Upravnog odbora Fondacije Ljuba Davidović. Predsednica je Resornog odbora stranke za zaštitu životne sredine.

Članica je nadzornog odbora „Centra za prava žena u Vršcu“.

Članica je Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Bibliotekarskog društva Srbije (BDS).


(Foto: Jutjub)

U avgustu 2017. se, „zbog kritika upućenih na račun predsednika države i premijerke što otvaraju robne kuće i vašare, umesto da rešavaju stvarne probleme“,našla„na meti lokalnog portala eVršac koji na njen račun izneo niz seksističkih uvreda“.

Dan posle izlaska u javnost povodom uvreda koje koje joj je uputio lokalni portal prebačena je na drugo radno mesto u vršačkoj biblioteci, za koje tvrdi da nisu neophodne kvalifikacije koje ona poseduje.

„Rakić je reklada joj je danas na kraju radnog vremena uručen Aneks ugovora o radu u kome se ‘radi uspešnijeg i efikasnijeg’ obavljanja posla premešta sa radnog mesta bibliotekara koji je vodio Zavičajno odeljenje Gradske biblioteke u Vršcu na radno mesto bibliotekara“.


(Foto: Jutjub)

Na parlamentarnim izborima 2022. bila je kandidatkinja na listi „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije (Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, DZVM – VMDK, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija, Vlaška stranka)“.

Od 1. avgusta 2022. godine poslanica je u Skupštini Srbije.


Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR