Glas Javnosti

VLADAN GLIŠIĆ PODRŽAO ADVOKATE I GRAĐANE: 'Pravosuđe postaje otuđeno, OVA POBUNA JE NEOPHODNA!'

Politika
Autor: Glas Javnosti

Nezavisni poslanik, Vladan Glišić, pružio je danas podršku advokatima koji protestuju protiv nacrta izmene i dopune Zakona o parničnom postupku.

Advokatska komora Kragujevca organizovala je protest pred sudom u ovom gradu i zajedno sa Advokatskom komorom Zaječara uputila dopis Advokatskoj komori Srbije i tako zatražila povlačenje nacrta ovog zakona iz procedure. U slučaju da to ne uradi zahteva se obustava rada svih advokata.

-Advokati su na ovaj način pokazali da su uporište slobode, da predstavljaju jednu od retkih profesija u ovoj zemlji koja nije pod kontrolom vladajuće stranke- rekao je Glišić u svom obraćanju medijima.

Glišić smatra da je najveći problem ovog zakona taj što nas on vraća u poziciju srednjovekovnog pravosuđa.

-Onemogućava pristup građana sudu, insistirajući na plaćanju taksi i svih drugih obaveza prilikom podnošenja bilo kakvog inicijalnog akta prema sudu. Ljudima koji nemaju te pare onemogućava se da učestvuju u sudskom postupku- ističe poslanik.

On je rekao i da država treba da služi svim građanima, a ne samo bogatima, kao i da bismo ovim izmenama sve to vratili na početak, u feudalni poredak.

-Nama pravosuđe tako postaje otuđeni centar moći, nešto na šta mi kao građani nećemo moći da utičemo i zbog toga svega je ova advokatska pobuna neophodna- naglašava Glišić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR