Glas Javnosti

Vlada usvojila Odluku o dozvoli izvoza drvnih briketa

Politika
Autor: Glas javnosti/rts

Vlada Srbije usvojila je Odluku o dozvoli izvoza drvnih briketa, koji su tom odlukom izuzeti od zabrane izvoza određenih drvnih sortimenata od bitne važnosti za Republiku Srbiju.

U prethodnim godinama, najveći deo proizvodnje briketa plasiran je na tržište Evropske unije s obzirom na to da je potražnja na domaćem tržištu mala, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Vlade.

Na predlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojena je i uredba kojom se vrši preraspodela u okviru sredstava opredeljenih za direktna plaćanja. Tom uredbom obezbeđuje se kontinuirana isplata podsticaja za premiju za mleko, navodi se u saopštenju.

Na sednici je usvojen i peti periodični Izveštaj o sprovođenju okvirne Konvencije za zaštitu nacionalnih manjina. Izveštaj se odnosi na period od 2017. do 2021. godine, ali su u njemu predstavljene i pojedine novine u zakonodavstvu usvojene nakon 2021. godine.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog zajedno će se pripremati za sprovođenje predstojećih izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR