Glas Javnosti

VLADA SRBIJE I PREMIJERKA BRNABIĆ : „Radovi na infrastrukturi za EXPO doprineće dodatnom privrednom rastu“

Politika
Autor: Glas javnosti

Vlada Srbije saopštila je da je na sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) konstatovano da bi Srbija 2023. godine trebalo da dostigne privredni rast od 2,5 odsto, a premijerka Ana Brnabić poručila da je važno nastaviti trend privrednog rasta u trećem i četvrtom kvartalu, ističe se.

Industrija i građevinarstvo su oblasti koje su ključne za ostvarivanje privrednog rasta, istakla je premijerka i dodala da je u drugom kvartalu zabeležen rast od 1,7 posto, što je u skladu sa očekivanjima.

Kako se navodi u saopštenju, na sednici je naglašen napredak ostvaren u građevinarstvu i bržem izdavanju građevinskih dozvola, što je od važnosti za kapitalne projekte i privatne investicije.

Premijerka je istakla da je svaki projekat važan i da svako ministarstvo, lokalna samouprava i javno preduzeće mora predano da radi kako bi se ispoštovali rokovi za završetak projekata, a sve u cilju ostvarenja većeg privrednog rasta, ističe se u saopštenju.

Novi projekti poput početka radova na infrastrukturi za EKSPO 2027. godine treba da doprinesu dodatnom privrednom rastu, navodi se.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR