Glas Javnosti

VANDALIZMU NEMA KRAJA: Drugi put za dva meseca Ponovo obijena crkva u Suvom Dolu

Vesti
Autor: Glas javnosti

Nepoznate osobe obile su noćas crkvu posvećenu Svetoj Petki u Suvom Dolu, što se dešava po drugi put za samo dva meseca.

Meštanin Suvog Dola Mico Kragović kaže da se ne zna ko su vinovnici tih dela, ali da je siguran da se radi o nekome ko ne misli dobro ni Srbima na Kosovu, niti crkvi.

"Pre tri meseca smo stavili nova vrata. U nameri da ulepšamo dvorište crkve, predviđeno je da se ovde uradi potporni zid, zvonara i celo dvorište oko crkve, ali u startu nas neko sputava, a svi znamo ko - onaj ko ne misli dobro ni nama, ni crkvi", kazao je Kragović za Kosovo online.


Na pitanje kada je tačno obijena crkva, kaže da se to dogodilo u toku noći, ali da se ne zna tačno vreme. Dodaje da se svakako zna da je to učinio neko ko nije dobronameran.

"Trebalo bi preduzeti nešto da se ovakve situacije više ne dešavaju, ali mislim da smo nemoćni. Meštani su, u odnosu na čitavu situaciju zadnjih dana, zabrinuti. Dešavaju se mnogo krupne stvari vezane za naš opstanak ovde, ali ugrožavanje crkve je jedan od načina na koji će oni koji nam ne misle dobro da nas oteraju odavde", rekao je Kragović.

Prema njegovim rečima, ovakve situacije vezane za crkvu se redovno dešavaju, a do sada je sigurno ponovljeno desetak puta.


"Nije pronađen vinovnik, kao ni za sve ostalo - grafite UČK, uznemiravanje meštana pored puta, kao i za kompletno sva dešavanja na terenu, vinovnici su nepoznati. Da li neće da ih nađu ili znaju ko je, ali ih prikrivaju i neće da kažu, ne znam šta je, ali vinovnika nema", dodao je Kragović.



Glas javnosti/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR