Glas Javnosti

TEŠKO PONIŽENJE SRBIJE KOJE DRŽAVA PREDSTAVLJA KAO USPEH: Na Jarinju prošao prvi automobil sa "RKS" oznakama bez stikera (VIDEO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Odluka o slobodnom kretanju svih vozila sa teritorije Kosova i Metohije počela je da se primenjuje danas.

Nešto posle osam časova na administrativnom prelazu Jarinje prošao je prvi putnički automobil bez stikera sa tzv. "RKS" oznakama.

Na svim administrativnim prelazima Kosova i Srbije sinoć su postavljeni disklejmeri o ukidanju stikera na području centralne Srbije za vozila sa registarskim oznakama RKS koja izlaze sa Kosovai Metohije.


„Omogućavanje učešća u saobraćaju na putevima svih vozila koja su registrovana od strane privremenih institucija samouprave u Prištini vrši se isključivo iz praktičnih razloga, radi olakšavanja položaja pojedinaca i omogućavanja njihove slobode kretanja i ne može se tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, ne prejudicira određivanje konačnog statusa i ne može se tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244“, navodi se u tekstu disklejmera.


Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR