Glas Javnosti

SKANDALOZNO! SRAMNI POTEZ AMBASADORKE SRBIJE U ZAGREBU: Sućut za vukovarske žrtve u danima sećanja na genocidnu "Oluju"

Vesti
Autor: Glas javnosti

Ambasadorka Srbije u Zagrebu Jelena Milić je u danima kada se srpski narod priprema da obeleži 28. godišnjicu stradanja u zločinačkoj akciji "Oluja" na svom Tviter nalogu osvežila objavu od 7. marta i njene posete Vukovaru.

Ambasadorka Srbije u Hrvatskoj Jelena Milić napravila je neukusan gaf, pa je "fleke" morala da vadi tek posle zgražavanja javnosti u našoj zemlji.

Kako se navodi, ona je u danima kada se srpski narod priprema da obeleži 28. godišnjicu stradanja u zločinačkoj akciji "Oluja" na svom Tviter nalogu osvežila objavu od 7. marta i njene posete Vukovaru.

Objavila je fotografiju na kojoj je i njena poruka iz knjige utisaka u kojoj je napisala:"Nema reči. Samo sućut za nevine civilne hrvatske žrtve. I večno poštovanje". 

Ova neukusna objava u vreme kada se pale sveće za 250.000 proteranih i više od hiljadu ubijenih Srba, u najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata ustalasala je društvene mreže i usledili su žestoki komentari i osude.

Ovo nije prvo javno brukanje nekadašnje lobistkinje zločinačkog NATO pakta u Srbiji. Sličan skandalozan potez napravila je i zimus, prisustvujući promociji knjige "Diplomatska oluja" Mate Granića, hrvatskog ministra iz vremena Franje Tuđmana.

Isto veče u Beogradu je bila premijera filma "Oluja" koji je potresno svedočanstvo o stradanju Krajišnika. 

Milićeva je tada objavila povodom promocije knjige doajena hrvatske diplomatije, kako ga je nazvala: "Prilika za kratki razgovor tokom potpisivanja mog primerka. Nadam se da će mi ova knjiga pomoći u razumevanju okolnosti koje opterećuju naše odnose".

Ona je okačila i fotografije sa potpisivanja, a njena objava naišla je na veliki broj osuda i negativnih komentara na račun ambasadorke Srbije.

Inače, Granić je političku karijeru počeo u vreme ratnih devedesetih godina. Funkciju ministra spoljnih poslova obavljao je sedam godina, a bio je i pregovarač u postupku donošenja Dejtonskog sporazuma. Poznat je i po tome što je potvrdio da su hrvatski avioni 7. avgusta 1995. na teritoriji BiH napali srpsku izbegličku kolonu, a tada je izmislio i da meta "nisu bili civili već delovi vojske RSK".


Glas javnosti/V02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Dada u 02.08.2023 20:49:17 h
     0 
Kučka izdajnička.