Glas Javnosti

Pismo dečaka iz Kosovske Mitrovice upućeno Deda Mrazu najbolje oslikava situaciju Srba na Severu Kosova

Vesti
Autor: Glas javnosti

Želja jednog devetogodišnjaka iz Kosovske Mitrovice upućena Deda Mrazu, najbolje oslikava trenutnu situaciju na Severu Kosova.

„Dragi Deda Mraze, moja novogodišnja želja je da ostanem u K.Mitrovici. Svima si ispunjavao želje, možeš li i meni? Hvala na svemu“, napisao je M.K. učenik OŠ „Sveti Sava“ kao deo svog redovnog školskog zadatka, piše KoSSev.

Novogodišnje pismo Deda Mrazu iz Kosovske Mitrovice postalo je viralno na društvenim mrežama, gde mnogi dele želju mladog fudbalera. On će uprkos svojoj želji, ostati Mitrovčanin samo još par dana.


Šestočlana porodica K. iz Kosovske Mitrovice seli se u Novi Sad nakon što je ovaj mladi fudbaler OFK Dif-a dobio angažman u novosadskom OFK „Vojvodina“

Prvenstveno je bilo planirano da se sa njim u Novi Sad preseli samo otac, a majka i ostalo troje dece ostanu u Mitrovici. Međutim, kako majka svih ovih godina nije uspela da pronađe posao, cela porodica se odlučila na odlazak.

Iako M.K u Vojvodinu, odlazi pre svega kao vanserijski fudbalski talenat, trend odlaska sa Severa prati mnoge porodice, pre svega usled nestabilne situacije.


Tako su nam se u OFK Dif-u požalili da od oktobra do danas jedanaestoro dece je napustilo ovaj klub, odselivši se sa svojim porodicama u centralnu Srbiju.





Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR