Glas Javnosti

OPASNO! KURTI ZVECKA ORUŽJEM: Ubrzano naoružava svoje formacije, izdvojio čak 200 miliona evra za tzv. "KBS"

Vesti
Autor: Glas javnosti

Priština nastavlja s dodatnim naoružavanjem takozvanih "kosovskih bezbednosnih snaga" (KBS), ali i gomilanjem ljudstva, uprkos tome što Kfor na to kritički gleda.

Istovremeno, stručnjaci upozoravaju na opasnost da na ovaj način premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastoji da pojača represiju nad srpskim narodom, te da postupci tamošnjih vlasti predstavljaju opasnost po bezbednost čitavog regiona!

Tzv. "vlada kosova" je, naime, donela odluku o dodatnom izdvajanju finansijskih sredstava u iznosu od 40 miliona evra za Kosovske bezbednosne snage. Tim izdvajanjem ukupan ovogodišnji budžet za KBS iznosi više od 200 miliona evra, odnosno više od dva odsto BDP, a to je pritom uslov za članice NATO.


- Dostizanje ovog nivoa prvi put u novijoj istoriji naše vojske pokazuje koliko je vlada posvećena ostvarivanju našeg zajedničkog cilja, a to je da postanemo država članica Partnerstva za mir i da idemo ka članstvu u NATO - rekao je Aljbin Kurti.

Osim povećanog ulaganja u opremu i naoružanje za KBS, prištinski zvaničnici su u više navrata najavljivali i povećanje broja pripadnika, pa su Kosovskim bezbednosnim snagama nedavno pridodata 302 nova pripadnika.

Tzv. ninistar odbrane tzv. države Kosovo Ejup Maćedonci najavio je da će ova formacija do 2025. imati tri pešadijska puka, a Aljbin Kurti je otišao i korak dalje i najavio da će sledeće godine KBS biti uvećan za čak 600 pripadnika.

Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR