Glas Javnosti

NOVI SKANDAL U REŽIJI SRPSKE AMBASADORKE: Srpska predstavnica nagrađena na festivalu u Zagrebu, Jelena Milić BOJKOTOVALA! (FOTO)

Vesti
Autor: Glas javnosti

Predstavnica Srbije na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Zagrebu, bila je jedina dobitnica prestižne nagrade koja nije imala podršku svoje zemlje - budući da se ambasadorka Srbije nije pojavila na svečanoj ceremoniji dodele nagrada.

Gordana Momčilović Ilić je antropolog, bavi se pisanom i vizuelnom dokumentaristikom, a njena priča o takozvanom „La la festivalu“, koji ženama koje u Mošorinu kroz radionice podstiču srpsku tradiciju osvojila je treće mesto u internacionalnoj kategoriji za dokumentarni film u Zagrebu.

Osvojena nagrada kruna je predanog rada, rekla je Gordana za TV Nova i naglasila da je celo to lepo iskustvo nažalost obeležila i jedna neprijatnost.



„Pozvani su bili svi ambasadori čiji su sunarodnici dobili nagrade. Odazvali su se svi ambasadori, osim ambasadorke Srbije. Nadala sam se da će poslati neku zamenu, ali se ni to nije desilo. Tako da sam ja jedina od dobitnika nagrada čiji ambasador nije bio prisutan na ceremoniji dodele nagrade.

To veče ja nisam imala čak ni pretpostavku zašto bi to bilo, međutim sutradan organizatorke su mi rekle da su zvali iz ambasade Srbije da pitaju za ime i prezime dobitnice nagrade, e tu mi se već upalila lampica, što se kaže, šta bi bio razlog „, svedoči Gordana koja je još i novinar nerežimskih medija i učesnik protesta „Srbija protiv nasilja“.

Dobro obavešteni izvor Glasa javnosti koji je prisustvovao događaju rekao je: 


- Na stranu to kako se zbog toga osećala naša nagrađena rediteljka, i na stranu to što su to konstatovali organizatori i svi ambasadori u svečanoj sali hotela Esplanada, ali ambasadorka Milić se nije udostojila ni da javi organizatoru da se neće/ne može pojaviti. 



Naprotiv! Usledio je najperfidniji mogući potez koji na najbolji način prikazuje sav mulj u kome pliva vlast ove zemlje: zatraženo je od organizatora ime i prezime našeg laureata, i nakon obaveštajne provere njene podobnosti, ambasadorka je odbila da svojim prisustvom pruži podršku države našoj umetnici!!!

Jednostavnom proverom lako je bilo proveriti da li je ijedna od preostalih zemalja svojim ambasadorima naložila sličnu proceduru...

Nažalost, ovakav diplomatski skandal i postupak ambasadorke Milić samo je novi u nizu blamova kojim naša diplomatija ponovo urušava ionako okrnjen kredibilitet države Srbije.

Nedavno pušenje tompusa ambasadorke Milić u Jasenovcu izgleda nije bila dovoljna antireklama svoje otadžbine...

Umesto da budemo ponosni na svoju zemlju i njene diplomatske predstavnike u inostranstvu, sve više ih se stidimo...

Nije im ovo prvi put (o čemu se jaaako ćuti kad se dogodi), ali ako ambasadore budemo birali iz redova studenata nadaleko čuvenog Union "univerziteta", bogami neće biti ni poslednji.

Glas javnosti/N07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR