Glas Javnosti

KRIMINAL U MUPU SRBIJE

Vesti
Autor: Glas javnosti

Kriminal Gašićevih i Milićevih policijskih rukovodilaca

Saopštenje za javnost i apel tužilaštvu na neodložnoj i hitnoj reakciji!

Predsednik odbora za borbu protiv kriminala i korupcije Novog policijsko sindikalnog saveza Rajević Zdravko, podneo je danas krivičnu prijavu protiv Marka Đurovića, načelnika policijske stanice Palilula, zbog postojanja osnova sumnje, da je izvršio krivično delo Trgovina ljudima iz člana 388 stav 7 KZ, i krivično delo Teško ubistvo iz člana 114 stav 2 KZ. O čemu ze zapravo radi?

Građani Srbije se u sve većem broj obraćaju našem sindikatu za pomoć, jer su izgubili poverenje u državne  institucije, pogotovo one koje se bave problematikom bezbednosti, a očigledno je da je naša borba protiv kriminala i korupcije konkretna i požrtvovana. Dana 18.09.2023 godine, oštećena I.A. bila je uporna da podnese dopis na pisarnici u sedištu MUP-a, a koji je bio direktno naslovljen upravo na predsednika odbora za borbu protiv kriminala i korupcije NPSS Rajević Zdravka.

 
Kako je dopis bio otvoren, i kako je u istom bio sadržan čitav niz ozbiljnih i argumentovanih optužbi na račun aktuelnog načelnika PS Palilula, isti je izazvao čitavu pometnju. Naposletku je isti uredno primljen i isti je u celosti, sa svim pratećim prilozima, ustupljen adresiranom primaocu. U dopisu je opisana perfidna tortura koju jedna beogradska porodica trpi više od dve decenije, kroz otmice, zlostavljanja, pretnje, otimačine, lažna predstavljanja, montirane sudske procese, opisana je umešanost sudija, tužilaca, policajaca iz odeljenja zakonitosti i unutrašnje kontrole. Bukvalno je u pitanju školski primer trgovine ljudima, kako se sa žrtvama manipuliše, i kako se sa istima stupa u robovlasnički odnos, te kako se u istima usađuje neopisivi strah od odmazde i time onemogućava bilo kakav otpor.

Identitet ključnih aktera ovog organizovanog kriminala uspešno je od strane svih institucija prikrivan, sve do momenta kada se u javnost pojavila fotografija iz kabineta ministra policije, na kojoj je I.A. prepoznala svog zlotvora, sadašnjeg načelnika PS Palilula, a koji se sve godine njihovog poznavanja, zapravo lažno predstavljao.

 
I.A. strahuje za svoj život i život članova svoje porodice, i tvrdi da ima saznanja da se radi na organizaciji njenog ubistva, kako bi je onemogućili da iznese istinu u javnost. Apelujemo na tužilaštvo da je hitno, zajedno sa svim ugroženim članovima njene porodice, stave u zaštitu, do okončanja provere svih navoda osnova sumnje, do utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja. Oštećenu nismo uspeli da pronađemo na adresi koju je dala u dopisu. U prilogu fotografija na kojoj je oštećena prepoznala izvršioca i dokaz da je krivična prijava sa prilozima predata Višem javnom tužilaštvu u Beogradu na rad.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR