Glas Javnosti

Ispred opštinske zgrade u Severnoj Mitrovici postavljene zastave Kosova

Vesti
Autor: Glas javnosti

Ispred opštinske zgrade u Severnoj Mitrovici danas su na postavljene dve zastave Kosova, a događaj je obezbeđivala Kosovska policija.

Zastave su podignute na dva jarbola koji se nalaze ispred zgrade, a policajci su se nakon toga udaljili sa lica mesta.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić, koji je bio kandidat Pokreta Samoopredeljenje na lokalnim izborima koji su održani 23. aprila, osvojio je 553 glasa. Srbi sa severa Kosova bojkotovali su ove izbore. 

Građani u severnom delu Mitrovice, većina Srbi, su istog dana uz albanskog gradonačelnika Erdena Atića – dobili i tri kosovske zastave na samoj zgradi opštine.

Danas su one nedograđene sa još dve – i to na jarbolima.


Napuštanje institucija krajem prošle godine, pa potom i bojkot vanrednih lokalnih izbora aprila meseca od strane Srba, doveli su do toga da na Severu skoro i da nema predstavnika srpske zajednice u lokalnim institucijama. I u Severnoj Mitrovici, i u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću – gradonačelnici su Albanci.

Ipak, Severna Mitrovica jedina je opština koja od samog izlaska Srba iz nje, sve vreme funkcioniše, prenosi KoSSev.

Uz nešto manje od 10 odluka koju su odbornici u Skupštini ove opštine u novom sazivu donosili, trenutno je najaktivnija i Kancelarija za infrastrukturu i građevinska inspekcija.

U poslednja tri radna dana, izdali su zabranu za dalju gradnju na najmanje pet objekata u samom jezgru grada, usled nedostatka važeće dokumentacije.




Glas javnosti/Kossev/Kosovo onlajn

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR