Glas Javnosti

Za pet godina u udesima 16.474 osoba pretrpelo povrede koje su dovele do invaliditeta

Vesti
Autor: Glas javnosti

U Srbiji je u poslednjih pet godina 16.474 osoba u saobraćajnim nezgodama pretrpelo teške telesne povrede koje su dovele do trajnog invaliditeta, rekao je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Selaković je kazao da se Ministarstvo trudi da Srbija bude bez barijera u kojoj će, svima omogućiti jednaku šansu u svim segmentima života.

Ukazao je da je u poslednjih pet godina 16.474 osoba pretrpelo teške telesne povrede u saobraćajnim udesima, koje su dovele do trajnog invaliditeta, a među kojima je i povreda kičmene moždine.


Istakao da je jedan od njih Milan Srdić, koji zahvaljujući inicijativi Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom i Ministarstvu unutrašnjih poslova, radi u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Stamatović je naveo da saobraćajne nezgode ne ostavljaju posledice samo na one koji su je preživeli, već i na njihove porodice i čitavo društvo.

On je ukazao na to da troškovi saobraćajnih nezgoda u Srbiji, na godišnjem nivou, iznose oko četiri milijarde evra, što je preko osam odsto bruto društvenog proizvoda.



Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR