Glas Javnosti

USTOLIČENJE: Poznato kada će biti inauguracija Vladimira Putina

Svet
Autor: Glas javnosti

Centralna izborna komisija Rusije saopštila je danas konačne rezultate predsedničkih izbora po kojima je Vladimir Putin osvojio 87,28 odsto i time izabran za novi šestogodišnji mandat, do maja 2030. godine.

Komisija je saopštila da je kandidat Komunističke partije Rusije Nikolaj Haritonov osvojio 4,31 odsto, dok su na trećem i četvrom mestu Vladislav Davankov iz partije Novih ljudi i lider LDPR Leonid Slucki sa 3,85 odsto i 3,2 odsto.

Prema zakonu, inauguracija šefa ruske države trebalo bi da bude 7. maja.

Ruski predsednik obratio se Rusima nakon što je Centralna izborna komisija Ruske Federacije objavila zvanične rezultate glasanja na predsedničkim izborima u zemlji.


"Prošla kampanja je bila intenzivna i izuzetno odgovorna, jer smo uglavnom birali put kojim će Rusija ići dalje, birajući budućnost za sebe i svoju decu. A značaj ovog događaja je shvatila ogromna većina birača koji su izašli na izbore“, rekao je ruski lider.

On je istakao da mu je podrška sugrađana važnija od pobede i obećao da će učiniti sve da opravda njihovo poverenje.

"Predsednički izbori su pokazali da je Rusija sigurna u sebe, u svoju snagu i svoju budućnost... da je jedna velika, prijateljska porodica, zajedno idemo istorijskim putem koji smo izabrali", rekao je Putin.

"Hvala svima na poverenju. Učiniću sve što je u mojoj moći da ga opravdam!", zaključio je predsednik Rusije.


Glas javnosti/D01S/S02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR