Glas Javnosti

Strahota na Floridi: Medicinska sestra pobila kućne ljubimce svojih komšija

Svet
Autor: Glas javnosti

Tameša Najten u avgustu prošle godine otrovala je dve mačke i bremenitu čivavu pesticidom i suočava se sa tri tačke optužnice za okrutnost prema životinjama i jednom za deponovanje otrova na javnom mestu

Medicinska sestra sa Floride je uhapšena zbog toga što je usmrtila nekoliko kućnih ljubimaca svojih komšija. Tameša Najten navodno je otrovala dve mačke i skotnu ženku psa pesticidom 16. avgusta 2023. Najten se suočava sa tri tačke optužnice za okrutnost prema životinjama i jednom za deponovanje otrova na javnom mestu.

Ova žena otrovala je komšijske mačke i ženku čivave jer su ulazili u njeno dvorište.


Komšije su izjavile da je Najten u više navrata pretila da će ubiti njihove ljubimce ako nastave da ulaze u njeno dvorište. Vlasnici otrovanih životinja rekli su istražiteljima da je na dan kada su uginule Najten vikala i na njihovu decu koja su se igrala napolju.

Kada se jednoj od mačaka pojavila pena iz usta, Najten je rekla komšijama kako je mačka najverovatnije progutala žabu.

Kako piše u policijskom izveštaju, dve mačke - Luna i Palačinka - i skotna čivava Dejzi, otrovane su insekticidom Forat.

"Videli smo da je jedna životinja bila u velikim mukama, druge su već uginule", izjavio je šerif okruga Polk Grejdi Džad. "Mačke su uginule u roku od nekoliko sati, ali je pas nestao i dok su ga komšije pronašle, već je bio mrtav. U trenutku njegove smrti, pas je bio gravidan sa osam štenaca".


Istražitelji su dobili snimke sigurnosne kamere iz Najteninog dvorišta. Kada su ga pregledali, videli su 51-godišnjakinju koja nosi plave rukavice i drži činiju sa hranom. Najten je rekla kako je pomešala piletinu sa "posebnim začinima", za koje je kasnije potvrđeno da je Forat, jer je htela da "nahrani" životinje.

Šerif Džad je rekao da su uzorci iz posude i tkiva životinja poslati na tri različita univerziteta radi analize. Policiji je bilo potrebno nekoliko meseci da dobije dokaze i uhapsi trovačicu.

"Ovi ljudi su izgubili svoje voljene ljubimce na najstrašniji način", izjavio je Džad koji je opisao Najten kao "osobu hladnog srca", dodajući da je "teško zamisliti kako je osoba koja se bavi medicinom mogla da uradi nešto ovako".

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR