Glas Javnosti

SNAŽAN ODGOVOR MOSKVE: Putin spušta rampu za neprijateljske zemlje

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o recipročnim merama u viznom režimu koje su usledile kao odgovor na postupke, kako se navodi, neprijateljskih zemalja.

Ukaz je potpisan u skladu "sa potrebom preduzimanja hitnih mera kao odgovor na neprijateljske postupke Evropske unije".

U dokumentu se navodi da je Rusija obustavila važenje nekih tačaka sporazuma o pojednostavljenom izdavanju viza Evropskoj uniji, Norveškoj, Danskoj, Islandu, Švajcarskoj i Lihtenštajnu.


Između ostalog, tačke sporazuma se odnose na članove zvaničnih delegacija zemalja Evropske unije, kao i novinara. Na taj način se zaustavlja praksa po kojoj su vlasnici diplomatskih pasoša mogli da putuju u Rusiju bez viza.

Predsednik Rusije je dao nalog Ministarstvu inostranih poslova da u predstavništvo Evropske unije i ambasade navedenih zemalja pošalje odgovarajuća obaveštenja i da uvede lična ograničenja ulaska u Rusiju za strance i osobe bez ruskog državljanstva koje vrše neprijateljske akcije.


Vlada bi trebalo da pripremi i iznese Državnoj dumi predlog zakona o suspenziji međunarodnih ugovora o kojima se govori u Uredbi, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR