Glas Javnosti

Ruska bomba koja menja odnos snaga

Svet
Autor: Glas javnosti

Rusija „sravnjuje sa zemljom pozicije ukrajinskih oružanih snaga“ i menja ravnotežu na liniji fronta uz pomoć avionskih bombi FAB-1500 od jedne i po tone, saopštila je američka televizija Si-En-En.

Kako se ističe, bombe FAB-1500 ispaljuju borbeni avioni na udaljenosti od 60-70 kilometara, što ih stavlja van domašaja mnogih ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane.

"Zašto koriste FAB-1500? Šteta koju nanose je veoma ozbiljna... To ozbiljno utiče na moral vojnika", citira televizija neimenovanog vojnika 46. posebne aeromobilne brigade ukrajinskih Oružanih snaga.

Televizija smatra upotrebu ovih bombi „kritičnim elementom“ Rusije, posebno prilikom izvođenja borbenih dejstava u okolini Avdejevke.
U decembru je sekretar Komiteta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Vrhovne rade Roman Kostenko rekao da ukrajinske trupe nemaju sredstva da se suprotstave navođenim bombama koje koristi Rusija.

U januaru je rusko Ministarstvo odbrane prvi put prikazalo avionsku bombu od jedne i po tone sa kontrolisanim modulom za planiranje i korekciju koju je napravilo preduzeće Korporacija za taktičko raketno oružje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR