Glas Javnosti

PROVOKACIJA ZA LAVROVA NA SAMITU OEBS-a: "Agresivna NATO ideologija"

Svet
Autor: Glas javnosti

Papiri s porukom "rezervisano za NATO" postavljeni su na Lavrovljevo mesto tokom samita.

Na samitu OEBS-a u Skoplju, koji se održava održava u četvrtak i petak, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doživeo je neprijatnost koju je sa javnošću podelila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je na svom profilu na Telegramu objavila fotografiju sa samita na kojoj se vide papiri s porukom "rezervisano za NATO" postavljeni na Lavrovljevo mesto tokom samita.



- Papiri na stolovima u sali za sastanke Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a jasan su pokazatelj onoga o čemu je Sergej Lavrov govorio u svom obraćanju: Pod pritiskom SAD logika OEBS-a se zamenjuje agresivnom ideologijom NATO-a - napisala je Zaharova u okviru objave.

U svom govoru na Ministarskom savetu OEBS-a Lavrov je izrazio zabrinutost zbog trenutnog stanja organizacije, nazivajući ga "žalosnim" i istakao nejasnost perspektiva OEBS-a. On je dodatno naglasio da se OEBS sve više pretvara u "dodatak NATO-a", postavljajući pitanje vrednosti ulaganja u revitalizaciju ove međunarodne organizacije.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR