Glas Javnosti

POČETAK KRAJA? Veštačka inteligencija napisala zakon koji je usvojen

Svet
Autor: Glas javnosti

Zanimljivo je videti primenu veštačke inteligencije u kreiranju zakona u Porto Alegreu. Ova inicijativa otvara pitanja o transparentnosti u donošenju odluka i važnosti informisanja građana.

Obzirom na rastuću ulogu veštačke inteligencije u raznim sektorima društva, uključujući politiku, važno je postaviti pitanje kako se odluke donose i kako se osigurava odgovornost u takvim procesima.

Iako je eksperiment interesantan, moglo bi se raspravljati o tome da li je u redu to što građani nisu unapred obavešteni o ulozi veštačke inteligencije u stvaranju zakona. Transparentnost i učešće građana često su ključni elementi demokratskog procesa. Takođe, ova situacija može postaviti pitanje o etičkim aspektima korišćenja veštačke inteligencije u političkom kontekstu.


U vezi s informacijama o usluzi ČetGPT koju je uvela kompanija OpenAI, čini se da je dijalogički pristup veštačke inteligencije sveprisutna tema u raznim sektorima, uključujući medije. Kako se tehnologija nastavlja razvijati, važno je pratiti i razumeti kako će uticati na naše društvo, uključujući političke procese i medije.

Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR