Glas Javnosti

PLANIRALI ATENTAT NA PREDSEDNIKA VENECUELE! Uhapšeno 32 osobe

Svet
Autor: Glas javnosti

Uhapšene 32 osobe u Venecueli zbog planiranja atentata na predsednika Madura

U najnovijem razvoju događaja, vlasti Venecuele izveštavaju o hapšenju 32 osobe, uključujući vojnike i civile, zbog njihove navodne umoljivosti u zaveri za ubistvo predsednika Nikolasa Madura, saopštilo je državno tužilaštvo.

Državni tužilac Tarek Vilijam Saab, blizak Maduru, potvrdio je da su još 11 ljudi, među kojima su aktivisti, novinari i vojnici, takođe dobili naloge za hapšenje zbog njihove navodne umešanosti u zavere usmerene na ministra odbrane Vladimira Padrina.


Svi osumnjičeni su, kako tvrdi Saab, "priznali i obelodanili informacije o planovima", što dodatno naglašava ozbiljnost situacije.

Predsednik Maduro je tokom televizijskog prenosa u ponedeljak ovlastio ministra odbrane, Vladimira Padrina, da preduzme mere protiv osumnjičenog vojnog osoblja, uključujući degradaciju i proterivanje iz Bolivarskih nacionalnih oružanih snaga (FANB).


Maduro je optužio opoziciju da sarađuje sa Sjedinjenim Američkim Državama, tvrdeći da postoji pokušaj potkopavanja njegove vlasti.

Njegova vlada posebno je uperila prst optužbe ka "ekstremnoj desnici", nazivajući je saveznikom američkih obaveštajnih agencija poput Centralne obaveštajne agencije (CIA) i Uprave za borbu protiv droge (DEA).

Ove optužbe dodatno podstiču tenzije između Madurove administracije i opozicije, stvarajući politički zemljotres u već turbulentnom političkom pejzažu Venecuele.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR