Glas Javnosti

PANIKA U SAD-U: Postoji pretnja koja bi mogla da ugrozi nacionalnu bezbednost države

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako prenosi En-Bi-Si, govorimo o "pretnji iz inostranstva" koja bi mogla da destabilizuje nacionalnu bezbednosnu situaciju

Šef odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majk Tarner na društvenoj mreži X pozvao je američkog predsednika Džozefa Bajdena da otkrije tajne informacije o "pretnji nacionalnoj bezbednosti".


- Tražim od predsednika Bajdena da skine veo tajne sa svih informacija u vezi sa ovom pretnjom kako bi Kongres, administracija i naši saveznici mogli otvoreno da razgovaraju o tom pitanju - napisao je kongresmen.

Tarner je pojasnio da je obavestio druge kongresmene o "pretnji nacionalnoj bezbednosti".

Savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da će u četvrtak lično obavestiti rukovodstvo Kongresa o ovoj temi. On je, međutim, odbio da iznese detalje.


- Čekam sastanak sa njima, gde ćemo odlučiti kako dalje. Sada ne mogu ništa više da kažem - rekao je zvaničnik.

Bajdenov savetnik je dodao da je nemoguće u potpunosti uveriti Amerikance u bezbednost, nakon "pretnje" izrečene Kongresu, ali će predsednik SAD izaći na kraj sa situacijom.

Kako prenosi En-Bi-Si, govorimo o "pretnji iz inostranstva" koja bi mogla da destabilizuje nacionalnu bezbednosnu situaciju.


Kako prenosi Si-En-En, problem je verovatno povezan sa nekim „ruskim mogućnostima“. Televizija nije pružila dokaze u prilog
optužbama.

Kako je primetio kongresmen Džim Hajms, neimenovana "pretnja nacionalnoj bezbednosti" nije razlog za paniku, ali Kongres i Bela kuća treba da se pozabave time u srednjoročnoj i dugoročnoj perspektivi.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR