Glas Javnosti

KAKVA AFERA U UKRAJINI! UREĐAJ ZA PRISLUŠKIVANJE PRONAĐEN U KABINETU ZALUŽNOG: Curile informacije iz vrha vojske!

Svet
Autor: Glas javnosti

Uređaj za prisluškivanje pronađen je u kancelariji glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog.

Izvor ukrajinskog portala RBC iz vojnih krugova, koji je upoznat sa situacijom, navodi da je uređaj za prisluškivanje izrađen od elemenata nepoznatog tipa i da to ne dopušta identifikaciju instalatera.

- Uređaji su otkriveni danas tokom pripreme prostora za rad - dodao je izvor ukrajinskog portala.

Zalužni se za sada nije oglasio.

Ukrajinska pravda navodi da su uređaji za prisluškivanje pronađeni ne samo kod glavnokomandujućeg već i kod njegovih saradnika u kabinetu. Portal navodi da su uređaji pronađeni u novom kabinetu koji je proveren pre preseljenja.



Nemački portal Velt, podsetimo, nedavno je objavio da Zalužni planira novu protivofanzivu 2024. godine. Velt navodi da ukrajinske trupe već gomilaju potrebne snage.

Zalužni je u novembru napisao autorski članak i dao intervju zapadnim medijima gde je govorio o svojim greškama i rizicima poziciono-rovovskog ratovanja, ali i što je potrebno za poraz Rusije.

Ukrajinski i zapadni mediji su nakon toga počeli da šire nezvanične informacije o navodnim nesuglasicama između Zalužnog i predsednika Volodimira Zelenskog. Pojedini mediji su pisali i da Zelenski želi da smeni Zalužnog sa mesta vrhovnog komandanta.

Glas javnostiRBC/Pravda

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR