Glas Javnosti

Danas se održava samit Evroazijske ekonomske unije: Putin predsedava

Svet
Autor: Glas javnosti

Danas će se održati samit Evroazijske ekonomske unije (EAEU) u Sankt Peterburgu, a predsedavanje će obavljati Vladimir Putin, predsednika Rusije.

Lideri će se sastati u Sankt Peterburgu radi ocene rezultata ruske predsedavajuće funkcije Unijom i procene mogućnosti dalje ekonomske integracije pet članica. Današnji samit Evroazijske ekonomske unije (EAEU), regionalne ekonomske unije koja obuhvata pet bivših sovjetskih država - Rusiju, Jermeniju, Belorusiju, Kazahstan i Kirgiziju, biće predsedavan od strane ruskog predsednika Vladimira Putina.

foto:društvena mreža X

Očekuje se da će lideri postići dogovore o ključnim pitanjima i usvojiti niz dokumenata, uključujući deklaraciju o razvoju EAEU za period 2024-2030, kao i za narednih dvadeset godina.


Takođe, lideri će prisustvovati dvodnevnim neformalnim sastancima šefova država Zajednice nezavisnih država (ZND), međuvladine organizacije koja okuplja bivše sovjetske države.


Dodatno, lideri će prisustvovati dvodnevnom neformalnom sastanku šefova država Zajednice nezavisnih država (ZND), međuvladine organizacije koja okuplja bivše sovjetske države. Sveukupno, očekuje se da će samit biti ključan za dalji ekonomski razvoj i saradnju između članica EAEU.

Glas javnosti/U01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR