Glas Javnosti

BORELJ: Srbija se uskladila sa merama protiv Hamasa i Islamskog džihada

Svet
Autor: Glas javnosti

Srbija se usaglasila sa odlukom Saveta EU o uvođenju restriktivnih mera protiv onih koji podržavaju, olakšavaju ili omogućuju nasilne akcije Hamasa i Islamskog džihada u Palestini, navodi se u danas objavljenom saopštenju šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja. 

Kako se dodaje, sa ovom odlukom ukladile su se, osim Srbije, i ostale zemlje kandidati za članstvo u EU - Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Ukrajina, Moldavija, Bosna i Hercegovina i Gruzija, kao i Lihtenštajn kao zemlja Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu, članica evropske ekonomske zone. 


"One će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Saveta. Evropska unija prima na znanje ovu posvećenost i pozdravlja je", navodi se u saopštenju Borelja. 

Precizira se da se ovom odlukom Saveta uspostavlja namenski okvir restriktivnih mera protiv onih koji podržavaju, olakšavaju ili omogućavaju nasilne akcije palestinske militantne grupe Hamas i Islamskog džihada u Palestini, u skladu sa kriterijumima navedenim u odluci. 


Takve restriktivne mere spadaju u ciljeve zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU, dodaje se u saopštenju. 

Glas javnosti/U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR