Glas Javnosti

Azerbejdžan održava prve zajedničke vojne vežbe sa Turskom od pobede u Karabahu

Svet
Autor: Glas javnosti

Vežbe se održavaju širom zemlje, uključujući i Baku, enklavu Nahičevan, koja se graniči sa Turskom, te ‘oslobođene teritorije’ Nagorno-Karabaha.

Azerbejdžan je u ponedeljak objavio da je sproveo niz zajedničkih vojnih vežbi sa Turskom, prvi put od kako je u septembru osvojio Nagorno-Karabah.


Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da do 3.000 vojnika učestvuje u vežbama nazvanim po osnivaču moderne Turske Mustafi Kemalu Ataturku.



Vežbe se održavaju širom zemlje, uključujući Baku, enklavu Nahičevan koja segraniči sa Turskom, te „oslobođene teritorije” Nagorno-Karabaha.


Turska je kulturno i jezično vrlo bliska Azerbejdžanu te mu je davala vojnu i političku podršku tokom tri decenije dugog sukoba sa Armenijom, s kojom Ankara nema službene diplomatske odnose.


Jermenija i Azerbejdžan su nedavno signalizirali da su voljni potpisati mirovni sporazum, čime bi se formalno mogao završiti njihov sukob nakon vojne pobede Azerbejdžana u Nagorno-Karabahu i egzodusa gotovo 120.000 etničkih Armenaca sa tog područja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR