Glas Javnosti

Amerikanci učestvuju u genocidu u GAZI?!?

Svet
Autor: Glas javnosti

Pripadnik američkog ratnog vazduhoplovstva tvrdio je da ima poverljiva saznanja da su američki vojnici učestvovali u "čišćenju" tunela ispod Gaze

Američki vojnik Aron Bušnel tvrdio je da ima tajna saznanja da su se američke snage borile u tunelima Hamasa koji se prostiru ispod Gaze - samo nekoliko sati pre nego što se zapalio u "ekstremnom činu protesta" protiv Izraela, rekao je njegov bliski prijatelj za "Njujork post".

Bušnel (25) koji je služio u 70. krilu za obaveštajno, nadzorno i izviđačko vazduhoplovstvo pozvao je neimenovanog prijatelja noć uoči odlaska do izraelske ambasade i rekao mu da "SAD imaju vojnike u tim tunelima, da američki vojnici učestvuju u ubistvima".


"Njegov stvarni posao uključuje obradu obaveštajnih podataka. Nešto od onoga što je obradio imalo je veze sa izraelskim sukobom u Gazi. Jedna od stvari koje mi je rekao je da je američka vojska umešana u genocide koji se dešavaju u Palestini. Rekao mi je da imamo trupe na terenu, znate, koje su bile tamo i da su ubijale veliki broj Palestinaca", ispričao je Bušnelov prijatelj.

Bela kuća je više puta ponovila da neće slati američke trupe na teren u Gazi, a predsednik Džozef Bajden je rekao da se nada da će ove nedelje pregovarati o prekidu vatre između Izraela i Hamasa.

Američke snage za specijalne operacije raspoređene su u Izraelu od Hamasovog napada 7. oktobra kako bi "identifikovale taoce, uključujući američke taoce" koje je grupa otela tokom napada, piše "Njujork tajms".

Specijalne snage su takođe pri ruci da pomognu u strategiji za izraelske trupe u Gazi koje pokušavaju da isteraju pripadnike Hamasa iz mreže tunela ispod teritorije, ali u izveštaju se navodi da američki vojnici "nemaju ulogu u borbama".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR