Glas Javnosti

Bajden nazvao predsednika Putina "ludim kučkinim sinom"

Svet
Autor: Glas javnosti

Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz "kučkin sin", pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izveštača Foks njuza iz Bele kuće, podseća Gardijan

Američki predsednik Džozef Bajden nazvao je ruskog predsednika Vladimira Putina "ludim kučkinim sinom", navodeći da zbog njega i drugih uvek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promene egzistencijalna pretnja za čovečanstvo, preneo je AP.

Obraćajući se donatorima u privatnom domu u San Francisku u sredu u okviru trodnevne akcije prikupljanja novca u Kaliforniji za svoju kampanju za reizbor 2024. godine, Bajden je takođe rekao da je zapanjen zbog toga što je bivši američki predsednik i kandidat za republikansku predsedničku nominaciju Donald Tramp uporedio sopstvene pravne probleme u SAD sa smrću ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru.


Bajden je i ranije u javnosti koristio uvredljivi izraz "kučkin sin", pa je tako u januaru 2022. godine nazvao izveštača Foks njuza iz Bele kuće, podseća Gardijan.

Bajden je, kako prenosi AP, rekao da ne razume zbog čega se Tramp poredi sa Navaljnim i zbog čega kaže da je proganjan kao što je to bio ruski opozicionar.

Tramp je kažnjen sa 350 miliona dolara nakon što je sudija u Njujorku utvrdio da je godinama lagao o svom bogatstvu u finansijskim izveštajima svojih kompanija.

Tramp je naveo da je ta presuda oblik "komunizma ili fašizma". Tokom kampanje prikupljanja sredstava na Beverli Hilsu u utorak uveče, Bajden je istakao svoje napore da pomogne srednjoj klasi i upozorio da bi pobeda Trampa u novembru mogla da dovede do zabrane abortusa u celoj zemlji.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR