Glas Javnosti

Zavetnici: Vlada ne sme Kurtiju predati državljane Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

"Postupak izručenja postoji samo između dve priznate zemlje i pristanak Beograda na ovaj uslov bi predstavljao ispunjavanje zahteva pred nepostojećom državom", navela je stranka.

Srpska stranka Zavetnici je danas saopštila u Beogradu da je "rezolucija Evropskog parlamenta (EP), u kojoj se od Srbije traži da isporuči svoje državljane sudskim organima samoproglašenog Кosova, direktna podrška okupatorskom režimu Aljbina Кurtija".

"Postupak izručenja postoji samo između dve priznate zemlje i pristanak Beograda na ovaj uslov bi predstavljao ispunjavanje zahteva pred nepostojećom državom", navela je ta stranka.


Ona "zahteva garancije od Vlade Srbije da ni pod kojim okolnostima neće dozvoliti izručenje bilo kog svog državljanina albanskim separatistima".

U dokumentu EP čije se usvajanje očekuje, traži se da se Kosovu izruči donedavni potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić zbog oružanog sukuba grupe Srba s policijom Kosova u Banjskoj 24. septembra.

Stranka navodi da je "posebna provokacija da ova rezolucija dolazi u trenutku kada sud lažne države (Kosovo) pušta na slobodu Azema Кurtaja, teroristu takozvanih КBS, koji je pucao na srpsku decu na Badnji dan u Gotovuši" prošle godine.



Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR