Glas Javnosti

ZASEDANJE ANKETNOG ODBORA VEĆ U HAOSU : Burno već na početku

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednica Anketnog odbora za utvđivanje činjenica o ubistvima u OŠ "Vladislav Ribnikar" i kod Mladenovca Marinika Tepić kazala je da taj "odbor ne sudi nikom, ne bavi se nečijom krivicom, oštećenima i svedocima i svaka zlonamerna tvrdnja da će se pred nama pozivati ljudi involvirani u sudskom postupku koji traje - neće se desiti".

Dodala je da će se baviti utvrđivanjem okolnosti i činjenica koji su doveli do ovih tragedija, i treba da doprinese da i roditelji imaju odgovore koje nisu mogli da dobiju iz skupštinskih zasedanja. "Ovaj Anketni odbor neće zloupotrebiti bol i tugu roditelja žrtava", poručila je.


Samostalni poslanik Dejan Bulatović i Marija Jevđić iz Jedinstvene Srbije bunili su se što je današnja sednica sazvana samo tri sata ranije i to u vreme održavanja skupštinske sednice, da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme i da ne mogu da budu na dva mesta u isto vreme.

Jevđić se osvrnula na izjavu Tepić, da „niko nema tapiju na bol“, okarakterisavši je kao „sramnu“. Takođe, komentarisala je i reči Tepić da Anketni odbor neće produbiti bol roditelja, pitajući ko može to da garantuje. Pozvala je na glasanje o nepoverenju Tepić, s čim se složio i Bulatović.

On se ogradio od izjave Tepić i izvinio roditeljima poginule dece, navodeći da Marinika Tepić treba da podnese ostavku.

„Naneli ste strašnu štetu, ograđujem se od vaše izjave i tražim odgovornost“, kazao je.

Tražio je i da se stavi na dnevni red da li Anketni odbor treba da nastavi sa radom nakon izjave roditelja žrtava koji su izrazili sumnju u postojanje odbora i da bi on mogao da ugrozi istragu.

Poslanica iz SNS Biljana Pantić Pilja ukazala je da članovi Anketnog odbora treba da pokažu malo više saosećanja, „i da se
setimo zašto smo ovde i da se zapitamo da li imamo svrhu da radimo ako se roditelji ne slažu“.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR