Glas Javnosti

VUČIĆ RAZGOVARAO S LAJČAKOM: Srbija uvek spremna na dijalog, neophodno da Priština formira ZSO

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, posle sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, da je Srbija uvek spremna za dijalog i poštovanje svega potpisanog i dogovorenog.

Kako je saopšteno iz Službe za medije predsednika Republike, Vučić je ponovio da se Srbija zalaže za deeskalaciju, mir i stabilnost, koji su neophodni kako bi se obezbedio opstanak Srba na Kosovu i Metohiji.

"Još jednom, predsednik Vučić je detaljno upoznao specijalnog predstavnika EU sa težinom situacije sa kojom se suočavaju Srbi, kako severno, tako i južno od Ibra", navodi se u saopštenju.

Izrazio je nadu da će u daljem procesu dijaloga doći do rezultata. 

"Tokom današnjeg susreta, Vučić je insistirao na formiranju Zajednice srpskih opština, a razgovaralo se i o drugim važnim temama u okviru dijaloga Beograda i Prištine", dodaje se u saopštenju.

Sastankom Vučića i Lajčaka koji je trajao više od sat vremena, specijalni evropski izaslanik je završio posetu Beogradu, a prethodno se sastao i sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem.

Petković je nakon sastanka sa Lajčakom izjavio da je sastanak Vučića i Lajčaka bio ozbiljan, kao i da je Beograd prihvatio poziv Lajčaka da se za dva dana nastave razgovori u Briselu gde će se razgovarati o tekstu statuta ZSO.

Lajčak je 7. novembra bio u Prištini gde se sastao sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem, kao i sa predstavnicima opozicije na Kosovu, dok je izostao sastanak sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.



Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR