Glas Javnosti

Vučić predložio Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik je odluku doneo na osnovu ustavnih ovlašćenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram nalogu buducnostsrbijeav koga predlaže za kandidata za novog srpskog premijera.

"Na osnovu člana 112. stav 1. tačka 3. i člana 127. stav 1. Ustava Republike Srbije ("Službeni glasnik Republike Srbijeˮ, broj 98/2006), člana 18. i člana 24. stav 3. Zakona o predsedniku Republike ("Službeni glasnik Republike Srbijeˮ, broj 111/07), a posle saslušanog mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista, donosim:

Odluku o predlogu kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije

Predlažem Narodnoj skupštini Republike Srbije Miloša Vučevića kao kandidata za predsednika Vlade Republike Srbije", napisao je Vučić.



"Smatram da Miloš Vučević poseduje profesionalne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika Vlade, a uverio me je da može da obezbedi izbor Vlade", kaže se u obrazloženju odluke.

Vučić je dodao da ukazuje svoje poverenje Milošu Vučeviću, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtevne funkcije potpredsednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da poseduje posvećenost i stručnost koje su potrebne za obavljanje funkcije predsednika Vlade.

Novi predsednik Vlade Republike Srbije nastaviće da sprovodi programe usmerene na podizanje životnog standarda svih građana, projekte u oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu, dodaje se. 

Pred predsednikom Vlade je, kako se navodi, zadatak realizacije Specijalizovane svetske izložbe „EXPO 2027 Beograd“ koji će dobrim delom predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade.

"Očuvanjem mira i stabilnosti, teritorijalne celovitosti Republike Srbije, uz dosledno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije predstavljaće i dalje prioritete u radu Vlade”, navodi u obrazloženju odluke predsednik Vučić.

⁠Ova odluka se dostavlja Narodnoj skupštini Republike Srbije i stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbijeˮ, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR