Glas Javnosti

Vučić otkrio kada se pale mašine za Expo 2027

Politika
Autor: Glas javnosti

Sve je spremno za dobar start.

Slobodno tržište rada koje će se uspostaviti između Srbije, Severne Makedonije i Albanije je za nas važna vest, jer će doprineti boljem poslovnom ambijentu i prevazilaženju problema sa radnom snagom, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Skoplju.


Vučić je u Skoplju, gde učestvuje na skupu „Zapadni Balkan i EU“, rekao da bi Srbija prva sredstva iz evropskog Plana za rast ZB mogla da dobije već u maju ili početkom juna. „Ukoliko mi budemo uspeli da do aprila usvojimo i legislativu, što znači da bi bilo važno da parlament izabere vladu što se nas tiče najkasnije, iako to nije ustavni okvir, do 15. marta i da probamo do kraja marta da izglasamo važne zakone, da bi u aprilu mogli oni da donesu u Evropi određene odluke, tako da bi to prvo raspoređivanje tog novca moglo da bude već u maju ili početkom juna“, rekao je Vučić u izjavi za medije.


Dodao je da bismo tako dobili novac pre izbora u EU koji su 9. juna.

On je naveo da za nekoliko dana kreće postavljanje prvih šipova za EXPO.

– U narednih deset dana kreću radovi. Sve je spremno za postavljanje prvih šipova – rekao je Vučić.

Podsetimo, Vučić je danas izjavio da će u narednim danima u okviru Otvorenog Balkana biti potpisana dva protokola koji su važni za funkcionisanje sporazuma o slobodnom pristupu tržištu radne snage u Tirani, Skoplju i Beogradu.

U 14 sati se potpisuju dva protokola, rekao je Vučić. Od 1. marta bi konačno trebalo da stupi na snagu potpuno slobodno tržište rada u zemljama ZB. Posebno je istaknut protokol o identifikacionim brojevima, značajan i državnim i privatnim kompanijama.

– Svi smo danas istakli da nam je važno stvaranje regionalnog tržišta, u skladu sa poštovanjem „one četiri slobode“ o kojima smo govorili – naveo je predsednik Srbije i dodao da u ovom momentu imamo oko 4,5 milijarde evra na računu.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR