Glas Javnosti

ВЕСЕЉИ: Косово је независна држава, очекујемо признање и столицу у УН; Немамо ми шта да дамо, неће бити никакве поделе територије

Politika
Autor: Глас јавности / Данас / од 06.08.2018.

Одлуке независног и сувереног Косова су јасне – ни под којим околностима подела Косово неће бити тема дијалога, изјавио је председник косовске Скупштине и лидер Демократске партије Косова Кадри Весељи за Коха Диторе, одговарајући на писање медија о дијалогу између Косова и Србије и могућности поделе Косова.

"Косово ће учествовати у дијалогу, тако да финални део преговора произведе међународно обавезујући споразум, који ће донети признање Косова, место у УН. То је наша заједничка агенда са САД и ЕУ. Неће бити никакве поделе Косова. Нећемо разговарати о овом питању", рекао је Весељи.

Према његовим речима, подела Косова је једна од старих претензија Србије, које су једном за свагда завршене 1999.године.

"Косова нема ништа да да. Косово је независна и суверена држава, и територијална целовитост је неповредива. Косово ће ући у УН, НАТО и ЕУ са границама своје независности", истакао је Весељи.

 

Глас јавности / Данас / од 06.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR