Glas Javnosti

SRAMNO! KAD NAJVEĆI PALIKUĆA "GASI" POŽAR! Hil: Američka vlada jasna po pitanju dinara, mora se postići normalizacija odnosa

Politika
Autor: Glas javnosti

Ovako izgleda kad najveći huškači i palikuće, tvorci lažne "države" na prostoru južne srpske pokrajine "brinu" za srpski narod.

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da je američka vlada bila veoma jasna u pogledu zabrinutosti o nameri da se zabrani dinar na Kosovu i šta to znači za ljude koji tamo žive i poručio da se mora postići normalizacija odnosa

Hil je u Vašingtonu, gde je prisustvovao prijemu povodom Dana državnosti Srbije, na pitanje da prokomentariše odluku Prištine da prelazna faza primene uredbe kojom se zabranjuje dinar ne može trajati duže od tri meseca, a da ne povuče uredbu, rekao da ne želi da ulazi u detalje onoga što se trenutno dešava na Kosovu, ali da mora da dođe do poboljšanja u odnosima Beograda i Prištine, odnosno "da se postigne normalizacija".

"Nastavićemo da ulažemo napore kroz dijalog da se normalizuju odnosi, a za ostalo ćemo videti", rekao je Hil.

Na pitanje da li je posle najnovijih poteza Prištine dijalog u mraku, Hil kaže da ne želi da karakteriše dijalog i da to ostavlja izaslaniku EU Miroslavu Lajčaku, ali da veruje da se mnogi problemi, uključujući i dinar moraju rešavati kroz dijalog.



Hil dodaje da misli da Srbija treba da bude u EU i da SAD žele da joj pomognu na tom putu.

"To je za vas već dug put i biće do trenutka kada postanete članica, mi delimo vaše aspiracije i želimo da pomognemo", istakao je Hil.

Srbiji je poželeo uspeh, dodajući da je Marko Đurić, za koga je predsednik Srbije najavio da će se vratiti u Srbiju, gde će obavljati jednu od veoma važnih funkcija, bio izvanredan ambasador u Vašingtonu.

"Mislim da je ambasador Đurić napravio i postavio pozitivan kurs odnosa Srbije i SAD i mislim da mu srpski narod duguje veliku zahvalnost zbog toga što je postigao ovde", rekao je Hil.


Glas javnosti/V02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od josip1990@gmail.com u 17.02.2024 19:42:56 h
     0 
Tu bitangu treba ŝto pre nogom u zadnjicu izbaciti iz Srbije.
od josip1990@gmail.com u 17.02.2024 19:42:59 h
     0 
Tu bitangu treba ŝto pre nogom u zadnjicu izbaciti iz Srbije.