Glas Javnosti

SPECIJALIZOVANI TIM EULEKSA NA SEVERU KOSMETA: Stigli Holanđani i Šveđani

Politika
Autor: Glas javnosti

Tim je raspoređen 23. novembra, u skladu sa mandatom misije kako bi savetovao takozvanu kosovsku policiju o tome kako da što bolje sprovodi redovne policijske aktivnosti.

Specijalizovani tim od šest policijskih savetnika raspoređen je na sever Kosova i Metohije da bi ojačao savetodavne i nadzorne kapacitete Misije Evropske unije za vladavinu prava u pokrajini, saopštio je Euleks.

Tim je raspoređen 23. novembra ,u skladu sa mandatom misije kako bi savetovao takozvanu  kosovsku policiju o tome kako da što bolje sprovodi redovne policijske aktivnosti u sprečavanju i borbi protiv kriminala i pružanju bezbednosti, "pri čemu će takođe pratiti poštovanje svojih obaveza u pogledu ljudskih prava, služenju zajednicama koje štite i povećanju poverenje stanovništva kroz rad policije orijentisan na zajednicu", navodi se u saopštenju Euleksa, prenosi Koha.

Raspoređivanje ovog specijalnog tima u početku će trajati dva meseca, sa mogućnošću nastavka dok, kako je saopštio Euleks, "misija ne stvori dugoročni savetodavni kapacitet policije na severu Kosova".

U Specijalizovanom timu su po tri pripadnika iz Holandije i Švedske, a kako je navedeno, oni će se oslanjajući se na svoje iskustvo i stručnost u radu policije u zajednici, raditi u severnim opštinama u bliskoj saradnji sa svojim kolegama iz takozvane kosovske policije i sa višim policijskim savetnicima Euleksa, koji savetuju Regionalnu direkciju policije u Severnoj Mitrovici i četiri policijske stanice pod njenom komandom.

Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR