Glas Javnosti

ŠESTA GODIŠNJICA UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA: Naručioci i izvršioci i dalje nepoznati

Politika
Autor: Glas javnosti

U Kosovskoj Mitrovici i Beogradu sutra će biti obležena šesta godišnjica ubistva srpskog političara i predsednika Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda (SDP) Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović ubijen je s leđa 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici, ispred sedišta svoje stranke sa šest hitaca. Njegove ubice ni danas nisu poznate, a istrage povodom ubistva vođene su i u Beogradu i Prištini.

Ko je naručilac i izvršilac ubistva nije poznato javnosti, ali se za pomaganje u ubistvu optužuju šest lica protiv kojih se vodi postupak u Osnovnom sudu u Prištini.

Za pomaganje u ubistvu se optužuju Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Žarko Jovanović, Dragiša Marković i Silvana Arsović. Međutim, tužilaštvo je nedavno podiglo još jednu optužnicu protiv lica sa inicijalima M.M. Kao vođe kriminalne grupe sumnjiče se Milan Radoičić, Zvonko Veselinović i Željko Bojić, ali se protiv njih ne vodi postupak jer nisu dostupni pravosudnim organima Kosova.

Iako se vodi više od tri godine sudski proces nije odmakao dalje od ispitivanja svedoka i emitovanja snimaka nakon ubistva Ivanovića. Branioci optuženih na jednom od poslednjih ročišta potvrdili su da ne postoji snimak samog ubistva.


(Foto: jutjub)

Predstavnici Građanske inicijative SDP sutra u 10 časova položiće cveće i zapaliti sveće na mestu gde je Ivanović ubijen. Istoga dana, nešto ranije, odnosno u vreme ubistva u 8:15 godišnjicu će obeležiti i Ivanovićevi prijatelji, deo rodbine i građani.

Predstavnici koalicije Srbija protiv nasilja i narodni poslanici u Skupštini Srbije Borislav Novaković i Srđan Milivojević, kao i poverenik Pokrajinskog odbora za Kosov i Metohiju ispred Narodnog pokreta Srbija Žarko Ristić odaće poštu ubijenom Ivanoviću.


Kako je za Radio Kim potvrdio poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević, oni će u 9.00 položiti venac na mestu ubistva Olivera Ivanovića, nakon čega će održati konferenciju za novinare.

Godišnjica od ubistva Olivera Ivanovića biće obeležena i u Beogradu – na Novom groblju gde je političar sahranjen okupiće se porodica Ivanovića, dok će u Hramu Svetog Save ovu godišnjicu obeležiti partnerka ubijenog političara Milena Popović sa sinom Bogdanom, navodi Radio Kim.

Glas javnosti/Radio KiM

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR