Glas Javnosti

SAMO JEDAN SRBIN MEĐU ODBORNICIMA: U SO Severna Mitrovica položena zakletva (VIDEO)

Politika
Autor: Glas javnosti/Kosovoonline

U Skupštini opštine Severna Mitrovica danas je zakletvu položilo 16 novih odbornika od kojih je samo jedan Srbin, Dušan Milunović sa liste "GI Srpski opstanak".

Po
što su Srbi napustili kosovske institucije, CIK je odobrio zamenu odbornika u Skupštini opštine Severna Mitrovica, gde su sada u većini Albanci.

Odbornik u SO Severna Mitrovica Skender Sadiku rekao je na početku sednice da ima uslova za izbor novog rukovodstva i pročitao je tačke dnevnog reda. On je rekao i da novi odbornici nisu tu svojom voljom, već "zaslugom odbornika iz Srpske liste koji su podneli ostavke".

Posle polaganja zakletve, Ljumi Džaka jedan od odbornika, izrazio je zahtev da novinari zbog gužve i male sale, napuste skupštinsku salu.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se danas na Tviteru povodom toga što je Dejan Pantić već peti dan u pritvoru, a porodicu još nije video.

"Peti dan kako je Dejan Pantić utamničen u bazi KP, a njegova porodica nije ga videla ni čula ni na minut. Evropo, kada će ovom srčanom bolesniku biti omogućeno da se čuje i vidi s porodicom, što je jedno od osnovnih ljudskih prava! Da li, Evropo, znaš kako izgleda agonija porodice Pantić koja ne zna da li je njihov otac, suprug, deda živ, da li je primio lekove koje smo poslali, da li ga muče i maltretiraju u Kurtijevoj bazi?

Zbog čega oficiru za vezu ne dozvoljavaju da ga poseti? Kurti nečovečnim postupanjem i uskraćivanjem osnovnih prava Dejanu Pantiću krši i sopstvene zakone koji navode da zatvorenik mora imati pravo na lekarsku negu, kontakt s porodicom i advokatom: članovi 166-169 takozvanog Zakonika o krivičnom postupku takozvanog Kosova! Jasno je da Kurti spreman na sve, pa i da zgazi i sopstvene propise kada želi da udari na Srbe", napisao je Petković na Tviteru.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR