Glas Javnosti

PRIJEM TZV. "KOSOVA" U SAVET EVROPE! Vučić: Idem u Njujork, borićemo se hrabro, snažno i do kraja

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Republike Aleksandar Vučić obratio se posle vojne svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre" u kasarni "Vasa Čarapić" u Beogradu.

Vučić je tokom svečanosti komandantu "Kobri", pukovniku Darku Đošiću, predao vojnu zastavu.

"Ponosan sam što sam imao priliku da dodelim svečanu zastavu jedinici Kobre. Profesionalizmom, hrabrošću i ljubavlju prema otadžbini su to zaslužili. Oni žive za taj dan da dobiju zastavu", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da je poslao 14 pisama evropskim liderima kako bi još jednom razmotrili odluku parlamentarne Skupštine Saveta Evrope.


"Mi smo preduzeli sve mere. Ja sam napisao pisma svim članicama SE. Napisao sam ukupno 14 različitih pisama evropskim liderima, uglavnom su bila personalizovana, imajući u vidu specifične odnose, priznavačima i nepriznavačima.

Sva ta pisma su prosleđena. U tim pismima tražio sam da još jedanput razmotre svoju i odluku parlamentarne Skupštine za 2 dana, da na komitetu ministara njihova odluka bude drugačija, jer i kada govore o vladavini prava, jasno je da na Kosovu postoji sve osim vladavine prava. To je teror nad srpskim narodom. Posebno sam ukazao na trik koji će pokušati da naprave 10. maja nacrtom ZSO".


"Mi ćemo nastaviti da se borimo. O tome sam najduže razgovarao sa Makronom. On je juče razgovarao sa Šolcom. Mi ćemo se boriti do poslednjeg trenutka za istinu i pravdu".

"Juče je uhapšen čovek koga su još 2021. ranili teroristi. Ranili su čoveka, a danas ga progone zbog rušenja ustavnog poretka tzv. Kosova. Onog sekunda kada naše MUP reše da rade svoj posao, a verujem da će biti sledeće nedelje, svuda gde imamo efektivnu vlast, gonićemo one koji ruše naš ustavni poredak".

"Ja sutra i prekosutra idem u Mostar, videću da li ću sa Dodikom stići da posetim RS. Uskoro putujem u Njujork. Napisao sam pismo predsedniku GS UN. Razgovarao sam sa njim".


Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR