Glas Javnosti

PREDSEDNIK VUČIĆ OBJAVIO DATUM: Izbori u Beogradu biće 2. juna

Politika
Autor: Glas javnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će izbori u Beogradu biti održani 2. juna, a da će svi ostali izbori biti održani u skladu sa zakonskim i ustavnim rokovima.

Obraćajući se građanima u nedelju uveče, predsednik Vučić je rekao da će konstitutivna sednica Narodne skupštine, koja je trebalo da se u ponedeljak održi, biti odložena za sedam dana kako bi se tada potpuno završilo konstituisanje.

On je najavio da će nova predsednica Skupštine Ana Brnabić beogradske izbore raspisati 2. ili 3. aprila.


„Napravio sam jednu formalnu grešku, rekao sam da izbori u Beogradu najkasnije mogu da budu održani 5. maja na Vaskrs. Zakonski je sasvim precizno, najkasniji datum za raspisivnaje izbora je 3. april. I to mora da raspiše predsednik Skupštine koji do tada mora biti izabran. Pošto je rok kampanje 45 do 60 dana, moguće je da izbori budu od 28. aprila do 2. juna. Svi ljudi iz SNS koji su večeras došli na sastanak, najveći deo rukovodstva, su za to da se održe 28. aprila, a svi drugi lokalni izbori u skladu sa ustavnim i zakonskim rokovima. Ja sam zamolio i zahvalan sam ljudima iz SNS koji su rekli da razumeju moje razloge“, rekao je Vučić obrazlažući odluku da izbori ipak budu 2. juna.

Dodao je da će lokalni izbori biti održani u zakonskim i ustavnim rokovima i da neće biti nikakvih podnošenja ostavki lokalnog rukovodstva kako bi se pomerio datum lokalnih izbora.

Vučić je večeras održao sastanak sa liderima stranaka vladajuće koalicije kako bi, prema njegovim najavama, razgovarali o izborima u Beogradu, o lokalnim izborima i o formiranju vlade.

Na sastanak su oko 17:30 stigli predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević i kandidatkinja za funkciju predsednika Skupštine Ana Brnabić.

Potom su došli i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, koji od petka vodi vladu u tehničkom manatu do izbora nove, Dragan Marković Palma, Rasim Ljajić, Aleksandar Vulin, Milan Krkobabić, Milan Stamatović i Darko Glišić.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR