Glas Javnosti

PETKOVIĆ: Kurti izmišlja pretnje iz Beograda

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti izmišlja nepostojeće pretnje iz Beograda i svoje militantne i nasilne metode pokušava da pripiše predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću zahvaljujući kojem postoji kakav takav mir.

Petković je posle Kurtijeve izjave da Vučić ne potpisuje Briselski sporazum kako bi ostavio otvorenu mogućnost za „invaziju na Kosovo“, ocenio da ni Beograd, niti predsednik Aleksandar Vučić nikome ne prete, a da je, kako ga je nazvao „balkanski piroman“ Aljbin Кurti jedina pretnja miru na ovim prostorima.

„Da je Aljbinu Кurtiju istinski stalo do trajnog mira i normalizacije odnosa na prostoru Кosova i Metohije, kao i potpisanih sporazuma, on bi prvo ispunio odredbe Briselskog sporazuma, koji je potpisan još 2013. godine, i formirao Zajednicu srpskih opština koja garantuje Srbima kolektivna i individualna prava koja im se danas svakodnevno gaze i uskraćuju za vreme njegove strahovlade“, napisao je Petković.

On je poručio da Kurti ugrožava mir svojim jednostranim i eskalatornim potezima, poput odluke o ukidanju dinara, ili zatvaranjem srpskih opština i zdravstvenih ustanova u pokrajini.


Glas javnosti/B01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR