Glas Javnosti

OPTUŽENI ZA RATNE ZLOČINE: Nastavlja se suđenje bivšim liderima tzv. "ovk"

Politika
Autor: Glas javnosti

Pred Specijalnim sudom u Hagu danas će biti nastavljeno suđenje bivšim liderima terorističke tzv. "ovk"

Hašim Tači, Kadri Veselji, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi terete se za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

Optužnica ih tereti za "nezakonito hapšenje i pritvor, okrutno postupanje, mučenje i protivpravno ubijanje, kao i za progon, zatvaranje, mučenje, protivzakonito ubijanje, prisilni nestanak lica i druga nehumana dela".

Portparol Specijalizovanih veća Kosova u Hagu Majkl Dojl saopštio je 12. januara da je pritvor bivšim liderima terorističke "ovk" Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju produžen.


"U predmetu `Tači i drugi` pretresno veće je 15. decembra u dve zasebne odluke naložilo dalji pritvor Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju.

U oba slučaja, sudije su zaključile da i dalje postoji opasnost da bi oni mogli ometati postupak, i da bi mogli izvršiti nova krivična dela protiv lica koja smatraju protivnicima "ovk", uključujući svedoke koji su svedočili ili bi mogli da svedoče u ovom predmetu.

Pretresno veće je ostalo pri stavu da se te opasnosti mogu umanjiti primenom režima nadzora komunikacije kakav postoji u pritvorskom objektu Specijalizovaih veća, uključujući mere koje je veće nedavno naložilo", kazao je Dojl.

Glas javnosti/Kosovo onlajn

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR