Glas Javnosti

NOVI OPOZICIONI BLOK NA POMOLU: SOS umesto DOS

Politika
Autor: Glas javnosti

 Srbija je , sudeći prema najavama, dobila novu opozicionu grupaciju koju čini, za sada 11 stranaka.

 

Kako je "Glasu javnosti“ rekao jedan od lidera partija koje čine koaliciju koja bi trebalo da se, i zvanično zove, Slobodna opozicija Srbije (SOS) ideja je da se "pod jednom kapom okupe sve opozicione stranke“.

Za sada su  u ovoj grupaciji su, između ostalih, Socijaldemokratska stranka Borisa Tadića, Narodna stranka Zorana Živkovića, POKS, Demokratska stranka Srbije i njen lider Miloš Jovanović  i Nova Srbija Velimira Ilića.

Kako je nagovestio sagovornik „

"Glasa javnosti“  zajednički cilj ove koalicije je poromena sistema i učešće na sledećim izborima, za koje očekuju da ćže biti do kraja godine.

 

Prema saznanjima „Glasa javnosti“ postojala je ideja da se ovoj grupaciji priključe i Dveri Boška Obradovića, ali i Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa.

Kako navode naši izvori uslov Obradovića i Đilasa da budu deo ovog bloka bio je da se usvoje platforme njihovih stranaka kao noseće za ceo blok.

- Nismo uspeli da se dogovorimo, jer većina nas smatra da je potrebna zajednička platforma koalicije koja će imati jasne ciljeve u borbi za promenu režima. Moramo svi da shvatimo da nije vreme za lične sujete, čime su opterećeni mnogi lideri partija – navodi sagovornik „Glasa javnosti“.

Zanimljivo je da ovu koaliciju čine mnogi koji su bili deo nekadašnjeg DOS-a. Među njima su lideri SDS Boris Tadić, Nove Srbije Velimir Ilić, kao i osnivač  Nove stranke, Zoran Živković.

Upitan da li oni to prave novi DOS na istim principima kako je pravljena tadašnja koalicija, sagovornik „Glasa javnosti“ kaže da „je ideja da se sve razlike ostave po strani i da svi stanu iza jednog zajedničkog cilja, a to je promena režima“.

 (Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR